Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön sivustollamme. Kun käytät sivustoamme ja palveluitamme, käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteemme mukaisesti. Lisätietoja

Selvä
Puhelinmyynti 010 440 9200 8.30-19.30 LA 10-18 SU 12-18
Arkisin 8.30-19.30 Lauantaisin 10.00-18.00 Sunnuntaisin 12.00-18.00
Itsenäisyyspäivänä 6.12. suljettu 29.5. 8.30-14.00 Tiistaina 19.11. suljettu
Hei!
  • Myyntipalvelumme palvelee,
    kun haluat:
  • - Tilata tuotteen puhelimitse
  • - Lisätietoja tuotteesta
010 440 9200

Asiakaspalvelu:
Avoinna arkisin 9.00-15.00

Itsenäisyyspäivänä 6.12. suljettu

  • Asiakaspalvelumme palvelee, kun haluat:
  • - Tietoa tilauksesi tilasta
  • - Esittää kysymyksiä tilauksestasi

Asiakaspalvelun tavoitat parhaiten sähköpostilla:
asiakaspalvelu@taloon.com
Myymälät
EtusivuSaunaKiukaat4 tuotetta ryhmässä:

Kiuaskivet

Hyvä kiuaskivi ei pölyä eikä muodosta saunojan terveydelle haitallisia kaasuja. Nautinnon kannalta on puolestaan tärkeää, että kivissä on suuri lämpökapasiteetti. Mitä tahansa ranta- tai pihakiviä ei kannata kiukaaseen laittaa, koska ne murentuvat jo lyhyen käytön jälkeen eivätkä välttämättä lämpene kunnolla, vaikka kuinka kuumentaisi kiuasta ja heittäisi löylyä. Taloon.comista voit kätevästi tilata kivet, jotka on optimoitu kiukaallesi.

Hyvät kiuaskivet tekevät löylyn

Olipa kyseessä millainen kiuas tahansa, sen kiuaskivinä tulisi käyttää lohkopintaisia, massiivisia kiviä, sillä ne varaavat paljon lämpöä. Tällöin vesi höyrystyy hetkessä, ja löyly on nautinnollinen. Nyrkkisääntönä on, että mitä kuumemmat kivet ovat, sitä parempi löyly syntyy. Vaikka suomalaiset ovat saunoneet vuosisatoja graniitti- ja rantakivilöylyissä, nykyaikana noihin kivilajeihin ei kannata enää panostaa, koska paljon parempia löylykiviä on saatavissa. Perinteitä voi kunnioittaa, mutta paremmat löylyt saadaan aikaiseksi tieteellisiin tosiseikkoihin nojaten. Tummat syväkivet, kuten esimerkiksi oliviinikivi, kromimalmi ja diabaasi, ovat luonnonkivistä parhaita löylykiviä. Myös keraamisten, erityisesti kiukaalle suunniteltujen kivien valinta on kelpo ratkaisu, kun haluat veden höyrystyvän ja hien virtaavan haluamallasi tavalla. Katso siis itsellesi sopiva kiuaskivivaihtoehto Taloon.comin valikoimasta.

Kun kyseessä ovat kiuaskivet, koolla on merkitystä

Yleisesti ajatellen sähkölämmitteiseen kiukaaseen soveltuvat parhaiten kooltaan 5–10 cm kiuaskivet. Joihinkin sähkökiukaisiin voidaan laittaa myös isompia kiviä, jotka ovat yleensä parhaita puulämmitteisissä kiukaissa. Pienemmissä puukiukaissa tosin kannattaa käyttää pienempiä kiviä. Kiuaskivet on syytä latoa kiukaaseen huolella, jotta ilma pääsee hyvin kiertämään. Oikean ladontatavan voi tarkistaa kiukaan mukana tulleesta latomisohjeesta. Vuosittainen latomisjärjestyksen muuttaminen parantaa myös saunakokemusta, sillä vaikka päällä olevat kivet saattavat vaikuttaa kuin pakasta vedetyiltä, niiden alla olevat kivet ovat voineet kovempaa rasitusta kokeneina jo olla hieman murentuneita. Kiuaskivien uusiminen riippuu tietysti siitä, kuinka paljon kiuasta käytetään, mutta keskimäärin vaihtoväli on vuodesta kahteen. Vaihtotarpeen huomaa kyllä maallikkokin silmillään, ja suuri saunan ystävä tuntee sen myös koko kehollaan. Löylykivien lisäksi sinua saattavat kiinnostaa muutkin saunassa tarvittavat asiat, kuten kiukaat ja saunan lauteet.

Lue lisää ▼
Tuotteet:
Kiuaskivet Kota Ø 5-10 cm pyöristetty 15 kg/pkt
18.30 € / pkt 19.30 €
Kota
Kiuaskivet Kota Ø 5-10cm pyöristetty 15 kg ALE 5%
Koristekiuaskivi Deco WH yli 8cm
28 €
Tulikivi
Koristekiuaskivi Deco WH yli 8 cm
Kiuaskivet Misa 5-10 cm 25 kg
15.95 €
Misa
Kiuaskivet Misa 5-10cm 25kg
Kiuaskivet Kota Ø 5-10 cm valkoinen 10 kg/pkt
33.50 € / pkt 35.30 €
Kota
Kiuaskivet Kota Ø 5-10cm valkoinen 10 kg ALE 5%
Tämän tuoteryhmän tuotteet ovat saaneet asiakkailtamme keskimäärin 4.3 tähteä. Tuotearvosteluja on 6.
Suodattimet:
Järjestä: Nimen mukaan Järjestä: Hinnan mukaan
Valmistaja
Väri
0.00