Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön sivustollamme. Kun käytät sivustoamme ja palveluitamme, käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteemme mukaisesti. Lisätietoja

Selvä
Puhelinmyynti 010 440 9200 8.30-19.30 LA 10-18 SU 12-18
Arkisin 8.30-19.30 Lauantaisin 10.00-18.00 Sunnuntaisin 12.00-18.00
Itsenäisyyspäivänä 6.12. suljettu 29.5. 8.30-14.00 Tiistaina 19.11. suljettu
Hei!
  • Myyntipalvelumme palvelee,
    kun haluat:
  • - Tilata tuotteen puhelimitse
  • - Lisätietoja tuotteesta
010 440 9200

Asiakaspalvelu:
Avoinna arkisin 9.00-15.00

Itsenäisyyspäivänä 6.12. suljettu

  • Asiakaspalvelumme palvelee, kun haluat:
  • - Tietoa tilauksesi tilasta
  • - Esittää kysymyksiä tilauksestasi

Asiakaspalvelun tavoitat parhaiten sähköpostilla:
asiakaspalvelu@taloon.com
Myymälät
EtusivuRakentajan tietopankki0 tuotetta ryhmässä:

Laattojen ominaisuusmerkkien selitykset


Pakkasenkestävyys, laatan pinnan kulutuksen kestävyys ja laatan liukkaus ovat oleellisia tietoja valittaessa lattialaattaa. Värivaihtelu ja kokoerot eri tuotantoerien välillä ovat luonteenomaisia keraamisille laatoille. Kaikki laatat heijastavat aina lieviä sävyvaihteluita. On myös tuotteita, joissa sävy vaihtelee yksittäisen kappaleen lievästä vaihtelusta dramaattisiin eroihin väreissä, struktuurissa eli pinnan kuvioinnissa ja muissa yksityiskohdissa. Esitteessä tuotteiden teknisiä ominaisuuksia kuvataan niitä vastaavilla symboleilla.
 

Pakkasenkestävyys


Pakkasenkestävät laatat, ts. vedenimukyvyltään alle 1,5% keraamiset laatat soveltuvat ulkokäyttöön. Symbolilla merkityt laatat on valmistettu siten, ettei vesi pääse laatan huokosiin ja siellä jäätymään, mikä voisi auheuttaa laatan halkeamisen. Ulkolaattoja valittaessa on huomioitava myös pinnan karheus. Emme suosittele kiiltäviä tai sileäpintaisia laattoja ulos lattioihin.


Kulutuksen kesto (PEI)P

Määritteenä PEI-arvo, joka kertoo pinnan kulutuksen kestävyyden asteikolla 1-5.

PEI1 kotikäyttö, seinä

PEI2 kevyt lattiakäyttö kotona, PH yms.

PEI3 kotikäyttö kaikki kodin pinnat

PEI4 kevyt julkinen lattiakäyttö

PEI5 raskas julkinen lattiakäyttö


Käyttötarkoitus l. laatan liukkaus (R)

Määritteenä R-luokka, joka mitataan kengällä.

R9 vähän karhea, kuivat tilat, kauppakeskukset yms.

R10 karhea, kylpyhuoneet

R11 karhea, pesuhuoneet

R12 erittäin karhea, uimahallit, päiväkodit yms.

R13 extra karhea, vaativat tilat

Laatalle voi olla määritelty lisäksi A, B tai C-arvo, joka määritetään paljaalla jalalla märälle laatalle.

A vähän karhea

B karhea

C erittäin karhea


Kirjavuus
 

V1 Yhdenmukainen:

Luokassa jokainen laatta on valmistettu käyttäen samaa kuosia. Värivaihtelut ovat minimaalisia. Laattojen valinta voidaan tehdä saman tuotantoerän yhden laatan perusteella. Normaali asennus.

V2 Vähäinen:

Luokassa tuotteessa on vähäisiä eroja yksittäisen laatan värissä. Valinta tulee tehdä saman tuotantoerän useamman kappaleen perusteella. Laatat on lajiteltava asennusvaiheessa halutun laattapinnan aikaan-saamiseksi.

V3 Kohtalainen:

Yhdessä laatassa esiintyvä väri on viitteellinen toisiin saman tuotantoerän laattoihin verrattaessa. Yksittäisen laatan väri tai sävy voi vaihdella merkittävästi. Esimerkiksi "pieni värialue" yhdessä kappaleessa voi olla pääväri toisessa laatassa. Suosittelemme valintaa tehtä-väksi useista kappaleista. Lopullinen laattapinta muodos-tuu useista vaihtelevansävyisistä laatoista, jotka on lajiteltava ennen asennusta halutun laattapinnan aikaansaamiseksi

V4 Dramaattinen:

Luokan yksittäiset laatat voivat sisältää äärimmäisyyksiin meneviä vaihteluita ja erittäin laajan skaalan värejä. Yhdessä laatassa voi olla värejä, joita ei toisessa laattakappaleessa ole lainkaan. Koska laatoissa voi olla värivaihteluita, joita ei voi nähdä yhdessä laatassa, on välttämätöntä valita tuote useamman laattakappaleen muodostamasta kokonaisuudesta. Laatat on ehdottomasti lajiteltava ennen asennusta. Lopullinen laattapinta on yksilöllinen ja ainutkertainen.


Rektifioitu
 

Rektifioitu:

Rektifioitu laatta on kalibroitu hiomalla hyvin tarkkaan mittaan polton jälkeen, jolloin laatta voidaan yleensä laatoittaa tavanomaista kapeammalla saumalla, esim 2-3 mm.

Lue lisää ▼
Ei tuotteita.
Suodattimet:
Järjestä: Nimen mukaan Järjestä: Hinnan mukaan
0.00