Soita ja tilaa 010 440 9200 Puhelinmyyntipalvelu Ma-Pe 8.30-19.30 La 10-18 Su 12-18

Sadevesipaketti

Klikkaa tähtiä päästäksesi arvosteluihin

Tutustu Timburg tuotteisiin myös Vantaan Tammiston Palvelumyymälässä

Katso sijainti ja aukioloajat >
Sadevesiputkea
Rännikaivoja
Sadevesikaivoja
Muhvikulmat, taipuisa 0-90 astetta
Muhvihaarat, taipuisa 0-90 astetta
69.70 €
Hinta: 50.50 /PKT
ALE
28%
PKT
 • Toimitusaika:
  n. 2-5 arkipäivää.
 • Toimitustapa: Toimitustapa
  Kotiintoimitus. Toimitetaan asiakkaan antamaan toimitusosoitteeseen ja asiakkaaseen otetaan yhteyttä ennen toimitusta.
 • Rahti: Ilmainen toimitus!
Sadevesipaketti sisältää kaiken tarpeellisen rännivesien pois johtamiseen. Kokoa itse pakettiin tarvittava määrä sadevesiputkea ja yhteensopivat kaivot sadevesirännien alle. Lisäoptiona voit valita mukaan tarvittavan määrän muhvikulmia ja -haaroja sekä sadevesikaivon, johon sade- ja hulevedet johdetaan piha-alueelta. Paketti on valmiiksi mietitty, yhteensopiva kokonaisuus, jonka asennus onnistuu helposti myös itse. Osat sopivat toisiinsa kuin lego-palikat.

Paketin sadevesiputki (suunnitelmissa yleisin merkintä on SV) on luja, SN8-lujuusluokan putki. Sen ulkohalkaisija on 110 mm ja yhden putken pituus 6 m. Putkessa on kaksinkertainen seinämä: sileä sisäpinta tehostaa virtausta ja itsepuhdistuvuutta, ja aallotettu ulkokuori antaa suuren kuormituslujuuden. Suorat ja jäykät putket asettuvat tarkasti haluttuun kaltevuuteen ilman tukkeutumisherkkiä taskuja. Sadevesiputkiston suunnanmuutokset ja haaroitukset tehdään taivutettavilla muhvikulmilla ja -haaroilla. Paketin rännikaivot (eli vedet putkeen johtava, siivilällä varustettu suppilo) upotetaan maahan rännien syöksyputkien alle. Niissä on epäkeskeinen liittymä, minkä avulla suppilo on helpompi kohdistaa tarkasti haluttuun kohtaan. Rännikaivot liitetään sadevesiputkistoon muhviliitoksilla. Sadevesipakettiin voi valita halutessaan mukaan myös sadevesikaivon (SVK). Sadevesikaivo varmistaa piha-alueen nopean kuivumisen, johtamalla ajoväyliltä ja piha-alueelta tulevia sade- ja hulevesiä. Sadevesikaivossa on 25 tonnia kantava ritiläkansi, jolloin sen voi asentaa nurmi- tai tiealueelle. Runko-osan korkeus on 1,8 m ja sisään työntyvän teleskooppiosan korkeus on 1 m. Poistoliittymä porataan tai sahataan kuviosahalla sopivaan kokoon.

Ohjeet putkien ja kaivojen määrien laskentaan

Valinnoista voit lisätä pakettiin yhteensopivia osia seuraavien ohjeiden mukaan.
Sadevesiputken määrä
Tarvittava sadevesiputken määrä mitataan rakennuksella tai suunnitelmasta. Putkien päässä on jatkomuhvi ja tiiviste, jolla putkea voidaan jatkaa ilman lisätarvikkeita.
Rännikaivot
Jokaisen rännin syöksyputken alle asennetaan rännikaivo. Asennusta varten huomaathan, että rännikaivo liittyy suoraan sadevesiputkeen, joten muhviosan ja rännikaivon väliin tulee lisätä vähintään pieni pätkä sadevesiputkea. Jos rännikaivoa täytyy nostaa korkeammalle putken tasosta, käy tämä helposti sopivalla pätkällä sadevesiputkea.
Muhvikulmien ja -haarojen määrä
Jokaiseen kulmaan tarvitaan taipuisa muhvikulma, jolla putkea pystytään kääntämään joustavasti 0 - 90 astetta. Myös jokainen rännikaivo yhdistetään putkistoon muhvikulmalla tai -haaralla: putken päässä olevaan rännikaivoon tarvitaan liitosta varten taipuisa muhvikulma ja putken varrella olevaan kaivoon tarvitaan muhvihaara, millä käännetään haara putkilinjasta ylöspäin. Sadevesiputkisto yhdistetään tyypillisesti talon nurkalla yhdeksi purkuputkeksi, mistä vesi johdetaan perusvesikaivoon tai mahdollisesti muulla tavoin ojaan tai luontoon. Yhdistämiskohtaan tarvitaan taipuisa muhvihaara. Haara taipuu 0 - 90 asteen liitokseen. Sadevesipaketin mukana toimitetaan tarvittava määrä muhvikulmien ja -haarojen liitoksiin tulevia kumitiivisteitä. Kumitiiviste asennetaan sileämuhvisissa yhteissä heti putken ensimmäiseen uraan. Jos muhvissa on lukituskynnet, tiiviste on asennettava aallotuksen toiseen uraan.
Sadevesikaivo
Valurautaisella ritiläkannella varustettuun sadevesikaivoon (SVK) johdetaan piha-alueen sade- ja hulevedet, mistä ne normaalisti johdetaan perusvesikaivoon (PVK), ja sieltä edelleen luontoon tai kunnan sadevesiviemäriin. Sadevesikaivoa tarvitaan varsin harvoin, yleensä piha-alueen sadevedet kulkevat omaa reittiään pihasta pois.
Mahdolliset muut tarvikkeet
Tuotekortille on listattu myös erikseen tilattavia lisätarvikkeita, jotka ovat yhteensopivia paketin osien kanssa, jos paketin sisällön lisäksi tarvitset muita osia erikoistilanteisiin. Esimerkiksi sadevesijärjestelmään voidaan liittää perusvesikaivo (PVK). Sade- ja hulevedet ohjautuvat ränni- ja sadevesikaivosta sekä salaojista perusvesikaivon kautta kunnan sadevesiviemäriin. Salaojia ja sadevesijärjestelmää varten PVK tarvitaan normaalisti vain kerran. Samoin purkuputki PVK:lta eteenpäin tarvitaan vain kerran.

Tuotetiedot:

 • Tuotemerkki: Timburg
 • Tuotesarja: LVI
 • Tuotenumero: TMB-SVPAK
Sadevesipaketin kaikki komponentit ovat Suomessa laajasti ammattilaismarkkinoille myytyjä laatutuotteita, jotka on hyväksytty tähän käyttötarkoitukseen. Tuotteiden merkki, ulkonäkö ja väri vaihtelevat hieman riippuen valmistajasta. Käytettyjen tuotteiden valmistajia ovat Uponor, Pipelife, Meriser ja/tai Talokaivo. Komponenttien yhteensopivuus on varmistettu.
Esitä kysymys
Anna tuotearvostelu
 • Tuote on saanut keskimäärin 4.3 tähteä. Arvosteluja: 15.
 • Asiakkaiden kysymyksiä ja kommentteja:
 • 5 Sadevesipaketti. Sadevesipaketti saapui nopealla toimituksella sisältäen kaikki tilatut komponentit. Laadukkaat tuotteet suoraan asennukseen, joka myös sujui helposti.
 • 5 Taattua tavaraa. Sitä mitä odotettiinkin! vielä ku sais lapion heilumaan :D
 • 4 Oikein hyvä paketti. Varsin hyvä paketti, yksi tähti jäi puuttumaan maksimista vain sen takia, että mukana olisi saanut tulla muutama ylimääräinen tiiviste, ja toisaalta putkien jatkosten tiiviseet saisi olla hieman pitävemmät.
 • 4 Sadevesipaketti. Paketin kokoaminen ostovaiheessa oli helppoa. Asennus ja liittäminen yllättävän helppoa. Kotiinkuljetus on paketissa mukana, mutta kuljetusliike ei ainakaan minun tapauksessa ilmoittanut tuomisesta millään tavalla.
 • 5 Sitä saa mitä tilaa. Sitä sain mitä tilasinkin ja nyt tuote makaa jo tukevasti mullan alla.
 • 5 Laadukkaat tuotteet, nopea toimitus. Toimituksen nopeus yllätti. Tuotteet laadukkaat ja tilauksen mukaiset.
 • 5
 • 4 Muuten hyvä setti, mutta tiivisteitä olisi saanut tulla mukana useampi. Samoin rännikaivoihin ritilä.
 • 4 Tuotepaketti oli kaikin puolin kuvauksia vastaava ja sen osat soveltuivat sellaisenaan pienen sadevesi- ja salaojaprojektin rakentamiseen.
 • 4 Nopeasti tuli juuri sitä mitä tilattiinkin. Ohjeet ovat loistavat, tosin niistä puuttui se tieto, että pätkä sadevesiputkea tarvitaan aina rännikaivon ja muhvikulman väliin, eli pitäisi ostaa aina putkea enemmän kuin tarvitaan.
 • 4
 • 4 Tarve oli helppo määritellä ja itse paketti helppo asentaa!
 • 4 Muuten oikein hyvä mutta muhvien liittäminen putkiin ei ole oikein onnistunut tiiviisti. Putket eivät mene riittävän syvälle muhveihin, fairy+vesi yhdistelmä testattu tuloksetta. Nyt liitokset vuotavat hieman liian paljon, koska putki ei mene viimeistä ~senttiä muhvin sisään. Onko asiakaspalvelulle tähän ideoita?
 • 09.07.2015 Ohjeen mukaan: ”Putki työnnetään muhvin pohjaan. Muhvin sisäpintaan sivelty liukuaine esim. veden ja astianpesuaineen laimea seos helpottaa liittämistä. Öljyjä tai rasvoja ei saa käyttää liukuaineena.” Mutta jos tämä keino kerran ei ollut toiminut, on syytä käyttää kumitiivisteitä, jotka asennetaan sadevesiputkien aallotuksen ensimmäiseen uraan ja sitten työnnetään putken pää muhvin pohjaan. Lähetämme tiivisteet sinulle. Asiakaspalvelu
 • 5 Kaikki sujui niinkuin pitääkin, asiallinen ja laadukas tuote asiallisesti toimitettuna.
 • 3 T-haarat eivät olleet kuvan mukaisia 45 asteisia, vaan 90 asteisia ja muutama tiiviste puuttui putkista, muuten OK.
Joillekin myymillemme tarvikkeille rahti määräytyy toimitusosoitteen postinumeron ja toimitettavan määrän mukaan. Kerro meille siis ensin postinumerosi, niin voit sen jälkeen lisätä tämän tuotteen ostoskoriin. Voit määritellä rahtilaskentaan käytettävän postinumeron tässä:
Postinumero