Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön sivustollamme. Kun käytät sivustoamme ja palveluitamme, käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteemme mukaisesti. Lisätietoja

Selvä
Puhelinmyynti 010 440 9200 8.30-19.30 LA 10-18 SU 12-18
Arkisin 8.30-19.30 Lauantaisin 10.00-18.00 Sunnuntaisin 12.00-18.00
Itsenäisyyspäivänä 6.12. suljettu 29.5. 8.30-14.00 Tiistaina 19.11. suljettu
Hei!
  • Myyntipalvelumme palvelee,
    kun haluat:
  • - Tilata tuotteen puhelimitse
  • - Lisätietoja tuotteesta
010 440 9200

Asiakaspalvelu:
Avoinna arkisin 9.00-15.00

Itsenäisyyspäivänä 6.12. suljettu

  • Asiakaspalvelumme palvelee, kun haluat:
  • - Tietoa tilauksesi tilasta
  • - Esittää kysymyksiä tilauksestasi

Asiakaspalvelun tavoitat parhaiten sähköpostilla:
asiakaspalvelu@taloon.com
Myymälät
EtusivuRakentajan tietopankki0 tuotetta ryhmässä:

Vesikaton huolto

Roskaa katolla

Katto on syytä tarkastaa ja puhdistaa säännöllisesti. Uusi katto kerran ja vanhempi pari kertaa vuodessa. (Ennen ja jälkeen lumentuloa). Lehdet, risut ja muut roskat kannattaa puhdistaa katolta ja ränneistä. Katon voi myös pestä, mikäli lika on pinttynyt kiinni. Harjaus tai painepesuri hoitaa homman kätevästi. Kiinnikkeiden kunto ja kiinnitys tulee tarkistaa myös vuosittain ja tarvittaessa korjata löydetyt viat pikimmiten.

Erityiskohdat

Kattoturvatuotteiden ja läpivientien kohdat tulee tarkistaa vuosittain. Tarkistettavia kohtia ovat mm. LVI-läpiviennit ja niiden muoviosat, kattoluukku ja sen ympäristö, läpivientien pellitykset, hoitotasot, lumiesteet, lapetikkaat sekä niiden alapuoliset pellit ja kattotiilet. Tarvittaessa vaurioituneet osat uusitaan sekä rikkoontuneet kattotiilet vaihdetaan.

Ruukki kattoturvatuotteiden huolto-ohje

Peltikaton maalaus

Peltikaton maalipinta tulee tarkistaa. Mikäli maalipinta on irtoillut, halkeillut, säröytynyt, epätasainen, liituuntunut tai naarmuuntunut, on se merkki korjaustarpeesta. Myös haalistunut maalipinta voi kaivata uudistamista. Korjaukseen on käytettävä tarkoitukseen soveltuvia maaleja. Spraymaalit eivät ole sellaisia. Mikäli naarmu on pieni (ei metallipintaan), kertamaalaus riittää. Teräkseen ulottuvat naarmut on maalattava kahteen kertaan. Huoltomaalausten väli on pitkä, 12-30 vuotta. Mikäli rakennus on kuormittavalla alueella (happamat sateet, rikki-, kloori-, ja typpiyhdisteet, suolayhdisteet, noki, lika) voi huoltotarve olla huomattavasti lyhyempi.

Peltikattomaalit täältä

Ruukki maalatun teräksen huolto-ohje

Rämiseekö peltikattosi? GeveTherm Safe erikoismaalilla on mahdollista vähentää huomattavasti peltikaton ääniä.

Tiilikaton huolto

Tiilikaton toiminnan varmistamiseksi tulee katto tarkistaa vuosittain. Mahdollisesti rikkoutuneet tiilet vaihdetaan uusiin ehjiin tiiliin. Tarvittaessa katto puhdistetaan roskista mekaanisesti harjaamalla tai käyttäen apuna vesipesua. Puhdistus suoritetaan harjalta alaspäin. Erityisesti taitekohdat, kuten sisäjiirit sekä seinäliitokset on hyvä puhdistaa huolella. Lopuksi puhdistetaan sadevesijärjestelmä ja tarkistetaan sen toimivuus. Kemiallisilla pesuaineilla voidaan puhdistusta tehostaa, mutta niiden käyttö ei ole välttämätöntä.

Betonikattotiilen ikääntyessä sen väri luonnollisesti muuttuu. Läpivärjätyn massan johdosta ORMAX-kattotiilien perusväri säilyy niiden koko käyttöiän. Huoltomaalauksella voidaan niin haluttaessa palauttaa kattotiilen alkuperäinen kiiltoaste. Kysy meiltä lisää huoltotuotteista!

GVK Katto Airisto tiilikattomaalit täältä

A-tiilikatteen huolto-ohje

Lumen poisto

Sallittu lumikuorma
Tällaista lumikerrosta ei vielä tarvi poistaa katolta. Taitekohdan lumenpaksuutta on kuitenkin tarkkailtava.

Lumenpoisto on tarpeen jos katolle mitoitetut lumikuormat ylittyvät. Suomessa lumikuorman huomioonottavien rakennusmääräysten johdosta tämä on harvinaista pientaloissa. Paikalliset olosuhteet kuitenkin vaihtelevat ja rakennus saattaa olla sellaisella paikalla, mihin kerääntyy talvella paljon lunta. Kun lumen määrä ylittää alueen keskimääräisen lumipeitteen, on syytä varmistua että katolle ei kerry liikaa lunta. Erityisesti tulee huomioida katon taite- ja muut kohdat, joihin lumi kinostuu. Lumi poistetaan siten, että katolle jätetään n. 15 cm lumikerros. Lumenpoistolla vältetään katteen, kattovarusteiden ja kattorakenteiden vaurioituminen.

Lue lisää ▼
Ei tuotteita.
Suodattimet:
Järjestä: Nimen mukaan Järjestä: Hinnan mukaan
0.00