Soita ja tilaa 010 440 9200 Puhelinmyyntipalvelu Ma-Pe 8.30-19.30 La 10-18 Su 12-18

Salaojapaketti

Klikkaa tähtiä päästäksesi arvosteluihin

Tutustu Timburg tuotteisiin myös Vantaan Tammiston Palvelumyymälässä

Katso sijainti ja aukioloajat >
Salaojaa
Salaojakaivoja
Perusvesikaivo
Purkuputkea
97.10 €
Hinta: 79.50 /PKT
ALE
18%
PKT
 • Toimitusaika:
  n. 2-5 arkipäivää.
 • Toimitustapa: Toimitustapa
  Kotiintoimitus. Toimitetaan asiakkaan antamaan toimitusosoitteeseen ja asiakkaaseen otetaan yhteyttä ennen toimitusta.
 • Rahti: Ilmainen toimitus!
Salaojapakettiin saat mukaan kaiken tarpeellisen rakennuksen maapohjan kuivana pitämiseen. Kokoa itse pakettiin tarvitsemasi määrä salaojaputkea ja sen kanssa yhteensopivat salaojan tarkistuskaivot. Lisäoptiona voit valita mukaan perusvesikaivon, johon salaoja- ja sadevedet johdetaan ennen niiden purkua kunnan sadevesiviemäriin tai luontoon, tilanteesta riippuen. Paketti on valmiiksi mietitty, yhteensopiva kokonaisuus, jonka asennus onnistuu helposti myös itse. Osat sopivat toisiinsa kuin lego-palikat.

Paketin salaojaputki (suunnitelmissa yleisin merkintä on SO) on luja, SN8-lujuusluokan putki. Sen ulkohalkaisija on 110 mm ja yhden putken pituus on 6 m. Putkessa on kaksinkertainen seinämä: sileä sisäpinta tehostaa virtausta ja itsepuhdistuvuutta, ja aallotettu ulkokuori antaa suuren kuormituslujuuden. Suorat putket asettuvat tarkasti haluttuun kaltevuuteen ilman tukkeutumisherkkiä taskuja. Paketin salaojakaivo (suunnitelmissa SOK tai joskus TK = TarkastusKaivo) on putken kanssa yhteensopiva tarkastuskaivo, jossa on valmiit liittymät putkille kolmeen suuntaan (liittymät ovat umpinaisia, ne avataan tarpeen mukaan asennettaessa). Kaivon korkeus on 1 metri ja halkaisija 315 mm. Paketin perusvesikaivo (PVK) sisältää 25 tonnia kantavan valurautakannen, jolloin sen voi asentaa nurmi- tai tiealueelle. Sen pohjaosan korkeus on 1,7 m. Pohjaosan sisään työntyvän teleskooppiosan korkeus on 1 m. Kaivossa on tuloliittymä salaojavesille, joka on varustettu palloventtiilillä, mikä estää rännivesien pääsyn salaojiin rankkasateen sattuessa. Sadevesiputken liittymä porataan tai sahataan kuviosahalla kaivon kylkeen halutusta suunnasta.

Ohjeet putkien ja kaivojen määrien laskentaan

Peruspaketti ilman lisävalintoja sisältää vain 12 metriä salaojaputkea ja yhden salaojan tarkistuskaivon. Valinnoista voit lisätä pakettiin yhteensopivia osia seuraavien ohjeiden mukaan.
Salaojaputken määrä
Salaojaputki (SO) asennetaan talon anturan viereen sen ulkopuolelle ja anturan alapinnan alle. Sen määrä mitataan suunnitelmasta. Jos suunnitelmaa ei ole, putki kulkee normaalisti noin puoli metriä sokkelin ulkopuolella, millä perusteella määrän voi laskea. Salaojaputkissa on toisessa päässä valmiina liitosmuhvi, eli niitä voi liittää toisiinsa ilman jatkoja. Liitos tehdään yksinkertaisesti työntämällä putken muhviton pää muhvin sisään. Tarvittaessa salaojiin voidaan tehdä suunnanmuutoksia ja haaroituksia erikseen tilattavilla, portaattomasti taivutettavilla yhteillä. Salaojaputken voi työmaalla katkaista normaalilla timpurin käsisahalla.
Salaojakaivot
Talon jokaiseen sisä- ja ulkokulmaan asennetaan salaojan tarkastuskaivo eli yksinkertaisemmin salaojakaivo (SOK). Näin salaojan toimivuus voidaan tarkistaa, ja salaoja voidaan tulevaisuudessa myös puhdistaa helposti. Pienet erkkerit ja ulokkeet voidaan tarvittaessa ohittaa suoralla putkivedolla niiden ulkopuolelta - huomioiden tilanne niin, että salaoja on riittävän lähellä anturaa maaperän kuivana pysymisen varmistamiseksi. Perustuksen kuivuus varmistuu, kun vettä hyvin läpäisevä salaojasora ulottuu anturalta salaojaan asti. Salaojakaivon voi lyhentää tarvittavaan korkeuteen normaalilla käsisahalla.
Perusvesikaivo
Perusvesikaivoon (PVK) johdetaan sekä salaoja- että sadevedet. Jos tilaat samalla kertaa myös sadevesipakettia, tarvitaan PVK vain kerran. Samoin purkuputki PVK:lta eteenpäin tarvitaan vain kerran. Siirto- ja purkuputkena käytetään SN8-lujuusluokan 110 mm sadevesiputkea.
Mahdolliset muut tarvikkeet
Salaojapakettiin ei kuulu liitosyhteitä, joilla tehdään mahdolliset salaojien suunnanmuutokset ja haaroitukset. Salaojan muhviliitoksissa ei tarvita tiivisteitä. Tuotekortin loppuun on listattu myös muita erikseen tilattavia, paketin osien kanssa yhteensopivia lisätarvikkeita, jos paketin sisällön lisäksi tarvitset muita osia erikoistilanteisiin.

Tuotetiedot:

 • Tuotemerkki: Timburg
 • Tuotesarja: LVI
 • Tuotenumero: TMB-SOPAK
Salaojapaketin kaikki komponentit ovat Suomessa laajasti ammattilaismarkkinoille myytyjä laatutuotteita, jotka on hyväksytty tähän käyttötarkoitukseen. Tuotteiden merkki, ulkonäkö ja väri vaihtelevat hieman riippuen valmistajasta. Käytettyjen tuotteiden valmistajia ovat Uponor, Pipelife, Meriser ja/tai Talokaivo. Komponenttien yhteensopivuus on varmistettu. Alta voit tarvittaessa tilata vielä lisää paketin kanssa yhteensopivia osia, mikäli paketin valinnat eivät riitä tilanteeseesi.
Esitä kysymys
Anna tuotearvostelu
 • Tuote on saanut keskimäärin 3.8 tähteä. Arvosteluja: 24.
 • Asiakkaiden kysymyksiä ja kommentteja:
 • 4 Suosittelen kaikille! Erinomaisen hyvät tavarat juurikin ne mitä tilasin!
 • 5 Suosittelen. Hyvin helppo asenta,putket ja kaivot oli yhteen sopivia.
 • 5 Loistava paketti. Helppo tapa tilata kun tietää mitä tarvitaan. Loistava paketti.
 • 5 Suosittelen. Autotallin pohjalle tilasin paketin sunnuntaina. Kaivinkone oli tulossa seuraavan viikon torstaina, paketti toimitettiin keskiviikkona suoraan työmaalle. Nopea toimitus kuten luvattiin. Helppo koota valmis paketti kerralla.
 • 5 Salaojapaketti. Salaojapaketti saapui nopealla toimituksella parissa päivässä sisältäen kaikki tilatut tuotteet. Asennus onnistui mutkattomasti.
 • 3 Kannattaa lukea TARKKAAN mitä olet tilaamassa. Salaojapakettihan ei sisällä itsessään juuri mitään. Se, että paketilla alkaa tekemäänkin jotain vaatii koko paketin uudelleen kasaamista, eikä hinta ole enää sinne päinkään.
 • 4 Hyvä tuote, vastasi kuvausta hyvin. Hyvä hinta-laatusuhde, vastasi tuotekuvausta. Osat oli helppo asentaa.
 • 12.06.2019 Miten putki liitetään tarkastuskaivoon? Putken mukana tullut muhvi on täysin samankokoinen kuin kaivon suu, eikä sitä saa siihen kiinnitettyä. Täytyykö se väkivalloin vain työntää kaivon suusta sisälle? Ilman muhvia putki taas jää liian väljäksi Jaana27
 • 21.06.2019 Muhvi osaa ei ole tarkoitus liittää kaivoon vaan se suoraputken pää, salaoja putken liitoskohta ei välttämättä tarvi olla täysin tiivis kun eihän putkikaan ole,jos haluat putken pään tiiviimmin kaivoon kiinni voit käyttää samoja tiiviste renkaita kuin sadavesiputkissa on, löytyvät nimellä TIIVISTE UPONOR 110 PP 1053647, tai sitten liimatiivistemassaa jos epäilyttää että vesi ei osaa sinne kaivoon mennä muuten Knaldperlen
 • 5 Hyvä paketti! Sopii erinomaisesti salaojaremonttiin, tuotteet oli pakattu fiksusti ja käyttöönotto oli helppoa. Toimitus nopea.
 • 5 Helppoa. Putket maassa, helppo homma, suosittelen. Hinta on kohdallaan.
 • 4 Juuri oikea!! Olin tyytyväinen pakettiin, toimitus oli nopea. Se mitä jäin kaipaamaan on merika kaivojen kansivaihtoehdot
 • 25.06.2018 Jos salaojan routaeristeen ja pintamaan väliin laittaa muovikalvon niin minkä muovikalvo on tarpeeksi kestävä tähän käyttöön? Tiedän mitä sitten tilata paketin mukana kestävää materiaalia myös sen osalta. jusaM.
 • 11.07.2018 Suosittelemme tätä tuotetta: Patolevy Timburg 1x20 m https://www.taloon.com/patolevy-1x20m/JJ-59-40sfop/dp?search=JJ-59-40sfop Samaa tuotetta saa myös koossa 2x20 m https://www.taloon.com/patolevy-2x20m/JJ-59-40sfad/dp?search=JJ-59-40sfad Taloon.com asiakaspalvelu
 • 5
 • 4 Ykkösluokan tavaraa kohtuuhinnalla, sovitussa aikataulussa joten kaikki ok.
 • 2 Tuotteen asennus sujui hyvin mutta tilaus ei. Paketista jäi puuttumaan tarvikkeita. Epäselväksi jäi mihin peruspakettiin kuuluneet tarvikkeet hävisivät. Peruspaketin hinta kuitenkin säilyi?
 • 24.07.2017 Hei! Otathan tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluumme, niin tutkitaan asiaa: asiakaspalvelu@taloon.com Asiakaspalvelu
 • 4
 • 5 Ei ole vielä asennettu, mutta toimitus oli kyllä nopea: tilauksesta neljä päivää ja paketti pihamaalla. Ja mitä hintaan tulee, niin en tiedä oliko kallis vai halpa paketti kun vastapainona nopea toimitus kotia saakka.
 • 5
 • 2 Muuten kyllä hyvä paketti. Mutta perusvesi kaivo jäi tulematta perille. Piti soitella perään. Hain sen paikallisesta putkiliikkeestä kun kaivinkone odotteli pihalla.
 • 1 Kaksi neljästä salaojaputkesta oli vahingoittunut kuljetuksessa.
 • 26.06.2015 Hoidetaan asia kuntoon. Asiakaspalvelu on sinuun yhteydessä. Asiakaspalvelu
 • 3 Salaojakaivo oli huonoa mallia, jossa on kiinteä pohjaosa eli kaivon lyhentämistä varten pitää käydä ostamassa erikseen ylimääräinen pohja/kansi. Paketin hinta osoittautui myös kalliimmaksi kuin oikeassa rautakaupassa.
 • 3
 • 5 Paketti tuli todella nopeesti (kaksi päivää) ja oli hyvin pakattu. Tuotteesta ei valittamista ja asennus helppoa, vaikka mitään ohjeita ei ollutkaan. Suosittelen.
 • 2
 • 3 Hyvä paketti, mutta muistakaa varata reikäpora useampaa reikää varten perusvesikaivoon ja tarkistaa salaojakaivojen korkeudet.
 • 3 1. muuten ok, mutta tarkistuskaivoja pitää korottaa ja listalla ei ollut semmosia. 2.Rännivesikipot myös oli ostoslistalla, mutta vähän parempaa mallia (säädettävä ym) mitä listaltanne ei myöskään löytynyt.
Joillekin myymillemme tarvikkeille rahti määräytyy toimitusosoitteen postinumeron ja toimitettavan määrän mukaan. Kerro meille siis ensin postinumerosi, niin voit sen jälkeen lisätä tämän tuotteen ostoskoriin. Voit määritellä rahtilaskentaan käytettävän postinumeron tässä:
Postinumero