Liput

Nosta Suomen siniristilippu salkoon liehumaan liputuspäivinä ja tärkeinä juhlapäivinä. Virallisten sekä vakiintuneiden liputuspäivien lisäksi jokaisella on oikeus Suomen lipulla liputtamiseen silloin, kun katsoo sen aiheelliseksi. Tällaisia päiviä ovat usein esimerkiksi valmistujaiset tai hautajaisten suruliputus. Vuoden aikana on useita syitä liputukseen, joten oikeanlainen ja -kokoinen Suomen lippu on hyvä olla olemassa. Taloon.comista tilaat lippusi nyt helposti ja nopeasti.

Viralliset Suomen liput kätevästi verkosta

Virallisten ohjeiden mukaisesti valmistetut liput täyttävät Suomen lippulain vaatimukset värien sekä mittasuhteiden osalta. Lipun koon valinta määräytyy lipputangon pituuden mukaan: lipun tulee olla 1/6 lipputangon korkeudesta. Lipputangon taas tulisi olla tarpeeksi korkea, jotta lippu näkyy katon harjan yli tyynelläkin säällä. Kerrostaloissa salon tulisi ylettyä kolmanteen kerrokseen. Lippulaki määrittelee myös lipun huoltoon ja hävittämiseen liittyvät seikat. Suomen lippua tulisi säilyttää laskostettuna sininen väri päälläpäin, ja kastunut lippu tulee kuivattaa ennen laskostamista. Likaantuneen lipun saa pestä pesukoneessa, ja rikkoutuneen lipun saa korjata, kunhan korjausjälki ei näy liputtaessa. Kun lippu ei ole enää käyttökunnossa, on se hävitettävä polttamalla tai silppuamalla tunnistamattoman pieniksi palasiksi.

Suomen siniristilippu on kaunis symboli

Suomen lippua koristaa muiden Pohjoismaiden tapaan risti. Lipun värien on sanottu edustavan Suomen luontoa: talven valkoista lunta sekä järvien sinistä vettä. Suomen lippu otettiin käyttöön toukokuussa 1918, joten lippu on ehtinyt jo sadan vuoden kunnioitettavaan ikään. Virallisten ohjeiden mukaan valmistetut liput tilaat nyt helposti Taloon.comista. Tarkista oman lipputankosi pituus ja tilaa siihen sopiva lippu kätevästi verkosta.

Lue lisää ▼
Tämän tuoteryhmän tuotteet ovat saaneet asiakkailtamme keskimäärin 5 tähteä. Tuotearvosteluja on 3.
Joillekin myymillemme tarvikkeille rahti määräytyy toimitusosoitteen postinumeron ja toimitettavan määrän mukaan. Kerro meille siis ensin postinumerosi, niin voit sen jälkeen lisätä tämän tuotteen ostoskoriin. Voit määritellä rahtilaskentaan käytettävän postinumeron tässä:
Postinumero