Oksasilppurit

Oksasilppuri helpottaa pihassa ja puutarhassa syntyneen puujätteen hävittämistä ja hyötykäyttöä. Silppuria valitessa on hyvä miettiä, miten syntynyttä silppua aikoo käyttää. Jos tarkoitus on käyttää silppu esimerkiksi karkeana katteena pensaiden alla tai kasvimaalla, on leikkaava eli silppuava oksasilppuri hyvä valinta. Jos silpun aikoo sen sijaan laittaa esimerkiksi kompostiin, on hyvä saada aikaan pienempää murskaa, mikä onnistuu murskaavilla oksasilppureilla. Leikkaava valssilaite käy alhaisemmilla kierroksilla ja pitää pienempää ääntä, sillä hakkeesta ei tehdä niin pientä. Murskaava terälaite sen sijaan hienontaa puutarhajätteen tehokkaammin ja luonnollisesti pitää myös hieman suurempaa ääntä. Syntyvissä karkeuksissa on huomattavia eroja, joten hakkeen käyttötarkoituksen miettiminen todella kannattaa. Taloon.comista löydät tarpeisiisi sopivan oksasilppurin luotettavasti.

Leikkaava eli valssimallinen oksasilppuri

Leikkaava tai silppuava eli valssimallinen oksasilppuri tekee karkeaa ja suurempaa haketta, joka sopii mainiosti katteeksi pihaan ja puutarhaan. Kate suojaa kasveja, vähentää veden haihtumista ja hidastaa rikkakasvien leviämistä, joten puuhake kannattaa hyödyntää. Leikkaava silppuri on usein hiljaisempi ja toimii matalammilla kierroksilla. Mitä painavampi laite on, sitä tukevammin se seisoo paikallaan ja kestää kovemmankin työn. Toisaalta painavampaa konetta on työläämpi siirrellä. Osa silppureista on varustettu pyörillä ja työntökahvalla, jolloin konetta voi liikuttaa helpommin sinne missä silputtava materiaali on.

Murskaava oksasilppuri

Murskaava silppuri on usein nopeampi ja äänekkäämpi, ja sen aikaansaama hieno murska soveltuu hyvin kompostiin. Valintaa tehdessä on hyvä miettiä myös laitteen keruuominaisuutta. Malleista löytyy säiliöön ja säkkeihin kerääviä malleja ja osa vaatii säiliön kiinnioloa, jotta laite toimii. Tällöin terään ei päästä käsiksi laitteen toimiessa, mikä lisää oksasilppurin turvallisuutta. Oksasilppureissa on vaihtelevat arvot oksien enimmäispaksuudelle ja silppuamisteholle, ja usein nämä määrittävät silppurin kyvyn pureskella sille syötettyä materiaalia.

Lue lisää ▼
Tämän tuoteryhmän tuotteet ovat saaneet asiakkailtamme keskimäärin 4.1 tähteä. Tuotearvosteluja on 22.
Joillekin myymillemme tarvikkeille rahti määräytyy toimitusosoitteen postinumeron ja toimitettavan määrän mukaan. Kerro meille siis ensin postinumerosi, niin voit sen jälkeen lisätä tämän tuotteen ostoskoriin. Voit määritellä rahtilaskentaan käytettävän postinumeron tässä:
Postinumero