Ilmavesilämpöpumput

Öljyn hinta heittelee, ja se ei tunnu kovin ympäristöystävälliseltä vaihtoehdolta. Nyt voit korvata vanhan öljylämmityksen uudella ilmavesilämpöpumpulla. Ilmavesilämpöpumput sopivat myös uudiskohteiden lämmitysmuodoksi. Ne on suunniteltu liitettäväksi vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Olipa kyseessä vesikiertoinen lattia- tai patterilämmitys, voit liittää siihen ilmavesilämpöpumpun. Ilmavesilämpöpumppu kerää lämmön ilmasta ja lämmittää keräämällään lämmöllä veden, joka sitten kiertää lämmitysjärjestelmässä. Se lämmittää tarvittaessa myös käyttöveden.

Ilmavesilämpöpumput säästävät lämmityskuluissa

Ilmavesilämpöpumpulla voi säästää lämmityskuluissa huomattavasti, kun se asennetaan sähkö- ja öljylämmityksen rinnalle tai niiden korvaajaksi. Saneerauskohteissa ei välttämättä vanhaa lämmitysjärjestelmää kannatakaan purkaa, koska ilmavesilämpöpumppu tarvitsee kaikkein kylmimpien talvijaksojen aikana tuekseen vaihtoehtoista lämmitysjärjestelmää. Toinen erillinen lämmitysjärjestelmä ei kuitenkaan yleensä ole pakollinen, vaan ilmavesilämpöpumpuissa on sisäänrakennettu lämpövastus, jolla ilma voidaan lämmittää kylmimpien päivien aikana. Jos taloudessa on takka, sen lämmittämisellä voidaan kylminä aikoina vähentää ostettavan sähkön määrää.

Ilmavesilämpöpumput myös jäähdyttävät

Ilmavesilämpöpumpun hankintakustannukset maalämpöön verrattuna ovat huomattavasti pienemmät, ja sen asentaminen on mahdollista myös sellaisiin kohteisiin, joissa maalämmön hyödyntäminen ei onnistu maaperän laadun vuoksi. Ilmavesilämpöpumppu investointina maksaa itsensä takaisin nopeammin kuin maalämpö. Ilmavesilämpöpumput toimivat samalla tekniikalla kuin muutkin lämpöpumput, ja niillä voi siis myös viilentää ilmaa samalla tavalla kuin muillakin lämpöpumpuilla. Kesähelteellä tästä ominaisuudesta voi olla kovastikin iloa. Ilmaa viilentäessä täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että se syö säästöjä, jotka on saavutettu talvilämmityksessä. Viilennys ei kuitenkaan nakerra näitä säästöjä kovinkaan paljon, jos pumppu ei hurise koko ajan. Jos sinulla ei vielä ole vesikiertoista lämmitysjärjestelmää, johon ilmavesilämpöpumpun voisi liittää, tutustu myös vesikiertoinen lattialämmitys ja vesikiertoiset patterit -osioihimme. Pistä nyt lämmitysjärjestelmäsi uusiksi ja tilaa kaikki kätevästi Taloon.comista!

Lue lisää ▼
Tämän tuoteryhmän tuotteet ovat saaneet asiakkailtamme keskimäärin 4.5 tähteä. Tuotearvosteluja on 2.
Joillekin myymillemme tarvikkeille rahti määräytyy toimitusosoitteen postinumeron ja toimitettavan määrän mukaan. Kerro meille siis ensin postinumerosi, niin voit sen jälkeen lisätä tämän tuotteen ostoskoriin. Voit määritellä rahtilaskentaan käytettävän postinumeron tässä:
Postinumero