Puutarhajyrsimet

Puutarhajyrsin on tehokas ratkaisu, kun käännettävänä tai muokattavana on esimerkiksi kasvimaa, kukkapenkki tai laajempi maa-alue. Luonnontilaisen maaperän muokkaaminen viljely- tai kasvatusalustaksi on kovaa työtä, johon perinteisen kuokan ja Jussin sijaan voi valita tehokkaan ja nopean jyrsimen. Käsityökaluilla kääntäminen ja möyhiminen on hidasta ja raskasta, joten jyrsin nopeuttaa ja keventää työtä huomattavasti. Varsinkin uutta kasvimaata perustaessa maata on möyhittävä useita kertoja, joten selkää säästääkseen kannattaa tutustua Taloon.comin luotettavien puutarhajyrsijöiden valikoimaan ja tilata nopea apuri. Ominaisuuksissa kannattaa kiinnittää huomiota koneen työleveyteen ja muokkauskapasiteettiin, eli siihen miten leveälle ja miten syvälle jyrsin ulottuu mylläämään. Säädettävällä kyntöleveydellä tai syvyydensäädöllä varustetut jyrsimet sopeutuvat myös erilaisiin kohteisiin ja toisaalta mahdolliset taimisuojat varmistavat sen, etteivät terät ulotu kasveihin, joita ei ole tarkoitus tuhota. Peruutusvaihde helpottaa koneen liikuttelua ja kokoontaittuvat aisat helpottavat varastointia. Takana sijaitseva ohjaustanko tai aisa tekee koneesta helposti ohjattavan.

Teräsvetoinen etujyrsin tai kevyt sähkökäyttöinen puutarhajyrsin

Karkea jako puutarhajyrsimissä voidaan tehdä teräsvetoisten etujyrsinten ja pyörävetoisten takajyrsinten välillä. Etujyrsimen jyrsinterät vetävät laitetta eteenpäin samalla kun ne muovaavat maata, ja etujyrsimissä on usein kuljetuspyörät helpottamassa kuljettamista. Kevyttä konetta kaipaavalle on tarjolla sähkökäyttöisiä laitteita, jotka eivät vaadi polttoainetta. Sähkökäyttöinen puutarhajyrsin käynnistyy helposti ja on myös ympäristöystävällinen toimiessaan ilman polttoaineita ja saastuttamista. Helppokäyttöinen sähköllä toimiva jyrsin on näppärä erityisesti kasvimaiden ja kukkapenkkien möyhimiseen ja sopii hyvin myös kaupunkipihoille tai mökille mukaan otettavaksi. Mökille kuljettamista ja varastointia voivat helpottaa taittuva työntöaisa ja mahdollisesti irrotettavat pyörät.

Voimakas pyörävetoinen takajyrsin

Takajyrsimissä on vahvat ja suuret pyörät, jotka vetävät konetta samalla kun tehokkaat jyrsinterät laitteen takaosassa pureutuvat tiiviimpääkin maahan. Takajyrsimet ovat usein hieman etujyrsimiä nopeampia, ja niillä uskaltaa lähteä työstämään myös laajempia maa-alueita, kunhan työleveys on riittävä. Suuremmat pyörät takaavat tasaisemman ajon ja keventävät usein raskaiden koneiden käyttöä. Tehokkuuteen vaikuttaa myös vaihteisto, sillä esimerkiksi planeettavaihteisto siirtää voiman suoraan jyrsimelle, toisin kuin hihnojen ja ketjujen avulla toimivat vaihteistot.

Lue lisää ▼
Tämän tuoteryhmän tuotteet ovat saaneet asiakkailtamme keskimäärin 4 tähteä. Tuotearvosteluja on 12.
Joillekin myymillemme tarvikkeille rahti määräytyy toimitusosoitteen postinumeron ja toimitettavan määrän mukaan. Kerro meille siis ensin postinumerosi, niin voit sen jälkeen lisätä tämän tuotteen ostoskoriin. Voit määritellä rahtilaskentaan käytettävän postinumeron tässä:
Postinumero