Ruohosakset

Ruohosakset eli kevyet puutarhasakset ovat pihan ja kasvimaan vakiovaruste, jonka pitäisi löytyä jokaisen puutarhurin työkalupakista. Ruohosaksilla viimeistelet nurmikon reunat ja trimmaat ruohon seinien vierustoilta sekä kivien ja valopylväiden ympäriltä. Myös kepeän pikkukasvuston, ohuiden oksien ja kukkien pätkiminen onnistuu ruohosaksilla. Ruohosakset tavoittavat myös hankalat kohteet, joihin trimmereillä ei yllä, kuten pensaiden, puiden ja aitojen aluset. Nurmen ja kasvien lisäksi ruohosakset ovat kätevä apu multa- ja hiekkasäkkien avaamisessa, suojaharson leikkaamisessa ja reunanauhan pätkimisessä. Taloon.comin ruohosaksivalikoimasta löydät esimerkiksi suomalaisten suosikin Fiskarsin designtuotteet, klassiset Stiga-ruohosakset sekä saksalaisesta tarkkuudestaan tunnetun Wolf-Gartenin ruohosakset. Tutustu tarjontaan ja löydä suosikkisi.

Perinteiset ruohosakset vai akkuruohosakset?

Perinteiset manuaaliset sakset ovat ruohosaksien klassikko. Kun valitset manuaaliset ruohosakset, sinulla ei ole koskaan huolta akun tai polttoaineen loppumisesta. Sakset on myös helppo kuljettaa mukana ja säilyttää pienessä tilassa. Varmempaa käyttöliittymää ei ole! Ruohosaksien terät on muotoiltu siten, että ruoho tai muu leikkauskohde ei karkaa terien alta eikä mössöönny terien väliin. Ergonomisesti laadukkaat ruohosakset pysyvät käsissä liukumatta ja säästävät ranteita, sillä useimmissa malleissa terä kääntyy 180, jopa 360 astetta. Lyhytvartiset ruohosakset tuntuvat mukavan kevyiltä ja niitä on helppo käyttää yhdellä kädellä. Pitkävartiset ruohosakset tarvitsevat yleensä kahta kättä mutta säästävät selkääsi. Niillä leikkaat ruohon vähemmällä kyykistelyllä sekä yllät korkeampien pensaiden latvuksiin ilman jakkaraa. Astetta jytäkämpään leikkuukohteeseen kannattaa harkita akkuruohosaksia. Akkuruohosakset ovat sähkötrimmeriä kevyempi ja kompaktimpi vaihtoehto, jolla saa siistiä tulosta vaikeimminkin tavoitettavissa kohteissa.

Ruohosaksista on iloa vuosikausiksi

Mieleisesi ruohosakset löydettyäsi et halua luopua niistä koskaan. Pienellä vaivalla ruohosaksesi palvelevat sinua vuodesta ja puutarhasesongista toiseen. Kun leikkuujälki ei enää täytä standardeja ja terien väliin alkaa kertyä ruohomöhnää, on aika huoltaa sakset! Onneksi se käy helposti kotikonstein. Säännöllinen teroitus, öljyäminen ja asianmukainen säilyttäminen sisätiloissa pitävät sakset työvalmiina. Jos ruohosaksissa on jousi, saksien säilyttäminen suljettuina pitää jousen kisakireänä. Viimeistelty piha kerää kehuja perheeltä, naapurilta ja ohikulkijoilta, joten hanki ruohosakset jo tänään!

Lue lisää ▼
Tämän tuoteryhmän tuotteet ovat saaneet asiakkailtamme keskimäärin 4.3 tähteä. Tuotearvosteluja on 4.
Joillekin myymillemme tarvikkeille rahti määräytyy toimitusosoitteen postinumeron ja toimitettavan määrän mukaan. Kerro meille siis ensin postinumerosi, niin voit sen jälkeen lisätä tämän tuotteen ostoskoriin. Voit määritellä rahtilaskentaan käytettävän postinumeron tässä:
Postinumero