Nurmikon ilmaajat

Nurmikon ilmaaja tulee tarpeeseen, kun ennen niin kaunis nurmimatto on päässyt sammaloitumaan. Ajan myötä nurmikon kasvualusta tiivistyy ja maa happamoituu, jos sitä ei ilmata. Vesi ja ravinteet eivät pääse enää imeytymään maaperään entiseen malliin. Tämä luo sammaleelle otolliset olosuhteet alkaa valloittaa alaa nurmikolta. Onneksi ratkaisuksi on kehitetty koko joukko erilaisia nurmikon ilmaajia, pystyleikkureita ja sammaleen repijöitä, jotka palauttavat nurmikon entiseen loistoonsa, vehreäksi ja hyvin ravituksi. Nurmikon ilmaaja palauttaa kuohkeuden maaperään ja sitä myöten nurmikon veden, hapen ja ravinteiden saannin normaaliksi. Taloon.comin valikoimasta löydät erilaisia ruohonilmaajia pitämään nurmikkosi loistokunnossa.

Pidä nurmi vehreänä ja ravittuna nurmikon ilmaajan avulla

Nurmikon ilmaajassa on piikkejä, jotka tunkeutuvat maahan ja möyhentävät maaperää tehden siitä otollisemman ravinteiden imeytymiselle ja hyvän kasvualustan nurmikolle. Samalla se irrottaa epätoivotun sammalen ja rikkaruohot. Osa nurmikon ilmaajista on varustettu tai varusteltavissa myös kerääjällä, jolloin säästyt nurmikon haravoinnilta ilmaamisen jälkeen. Irronnut sammal kerääntyy säiliöön, josta se on helppo tyhjätä. Pienemmälle pihalle riittää mainiosti ruohonleikkuria muistuttava työnnettävä ilmaaja, joka voi olla esimerkiksi akku- tai sähkötoiminen. Jos sinulla on iso piha ja päältäajettava ruohonleikkuri, voit ostaa siihen lisävarusteeksi perässä vedettävän ilmaajan, jolla ilmaus sujuu nopeasti ja vaivattomasti.

Nurmikon ilmaaja on tehokas apu sammalen poistoon

Puutarhassa riittää puuhasteltavaa keväisin ja syksyisin. Myös nurmikon ilmaus ja sammalen poisto olisi hyvä ajoittaa keväälle lumien sulamisen jälkeen sekä syksylle. Kun toistat käsittelyn joka vuosi, pysyy nurmikko eloisana ja vehreänä. Kun maa ei ehdi tiivistyä liikaa, pääsevät ruohon juuret kasvamaan syvemmälle ja nurmikosta tulee kaunis ja vahva. Ruohon ilmaus on hyvä vielä viimeistellä kalkitsemalla sekä lannoittamalla sitten, kun ruoho on alkanut kunnolla kasvaa. Tutustu taloon.comin valikoimaan ja tilaa ruohon ilmaaja jo tänään.

Lue lisää ▼
Tämän tuoteryhmän tuotteet ovat saaneet asiakkailtamme keskimäärin 4.4 tähteä. Tuotearvosteluja on 6.
Joillekin myymillemme tarvikkeille rahti määräytyy toimitusosoitteen postinumeron ja toimitettavan määrän mukaan. Kerro meille siis ensin postinumerosi, niin voit sen jälkeen lisätä tämän tuotteen ostoskoriin. Voit määritellä rahtilaskentaan käytettävän postinumeron tässä:
Postinumero