Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön sivustollamme. Kun käytät sivustoamme ja palveluitamme, käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteemme mukaisesti. Lisätietoja

Selvä
Puhelinmyynti 010 440 9200 8.30-19.30 LA 10-18 SU 12-18
Arkisin 8.30-19.30 Lauantaisin 10.00-18.00 Sunnuntaisin 12.00-18.00
Pe 25.10. klo 8.30-16 29.5. 8.30-14.00 Tiistaina 19.11. suljettu
Hei!
 • Myyntipalvelumme palvelee,
  kun haluat:
 • - Tilata tuotteen puhelimitse
 • - Lisätietoja tuotteesta
010 440 9200

Asiakaspalvelu:
Avoinna arkisin 10.00-15.00

Tiistaina 19.11. suljettu.
Keskiviikkona 29.5. ja Helatorstaina 30.5. asiakaspalvelu suljettu
 • Asiakaspalvelumme palvelee, kun haluat:
 • - Tietoa tilauksesi tilasta
 • - Esittää kysymyksiä tilauksestasi

Asiakaspalvelun tavoitat parhaiten sähköpostilla:
asiakaspalvelu@taloon.com
Myymälät
Palvelemme Arkisin 10.00-20.00 Lauantaisin 10.00-18.00
Pitkäperjantaina 19.4. sekä
Toisena pääsiäispäivänä
Ma 22.4. myymälä on suljettuna
tammisto@taloon.com Tammiston kauppatie 18 (ent. Valimotie 18) 01510 Vantaa
Tervetuloa!
Valtaosa postipaketeista kulkee normaalisti: seurantamme mukaan tällä viikolla saapuneet paketit olivat matkalla keskimäärin 1,5 arkipäivää. Osassa paketeissa muutaman päivän viiveitä.
EtusivuRakennustarvikkeet302 tuotetta ryhmässä:

Ikkunat

Taloon.comista löydät laajan valikoiman ikkunoita erilaisiin käyttökohteisiin aina vapaa-ajan asunnosta, autotallista ja pihavarastosta omakotitaloon. Mikäli haluat räätälöidä ikkunasi juuri omien toiveidesi mukaan tai tiedät varmuudella, että vakiomittainen ikkuna ei ole etsimäsi vaihtoehto, kannattaa sinun katsastaa ensimmäisenä mittatilausikkunoiden valikoima. Mittatilausikkunat löydät omakotitalon ikkunoiden ryhmästä. Ikkunoiden valinnassa sinua auttaa asiantunteva myyntipalvelumme, älä epäröi olla meihin yhteydessä.

Mitä ikkunoiden valinnassa kannattaa huomioida?

Ikkunoiden valintaan liittyy monia teknisiä seikkoja kuten ikkunan mitoitus, karmisyvyys tai U-arvo. Jotkut käyttökohteet sanelevat suoraan, millainen ikkuna tarkoitukseen soveltuu. Saunan ikkunan täytyy kestää lämpöä ja kosteutta ja kattoikkunaksi ei käy mikä tahansa ikkuna. Ikkunan tulisi myös palvella arjen sujumista ja mahdollistaa tarvittava tuuletus, varjostus tai ikkunan aukaisu. Esteettiset ominaisuudet eivät ole vähäpätöisiä nekään – ikkunoiden karmien ja pokien värillä voi olla suuri vaikutus julkisivuun tai sisätiloihin.

Ikkunatermit tutuksi

U-arvo, eli lämmönläpäisykerroin kertoo, kuinka paljon ikkuna päästää lämpöä lävitseen. Mitä pienempi arvo on, sitä energiatehokkaampi ikkuna on kyseessä. U-arvo ilmoitetaan yksiköllä W/m2 K. Uusissa taloissa minimivaatimus U-arvolle on 1,0. Lämpöikkunoissa U-arvo on huippuluokkaa, jopa 0,8. Energialuokitus (luokat A++ - G) määrittelee U-arvon lisäksi koko ikkunan energiatehokkuuden ja ottaa huomioon myös mm. karmien tiiveyden. Energiamerkinnän ilmoittaminen on ikkunavalmistajille vapaaehtoista.

Ikkunoiden moduulimitat. Vakiokokoisia ikkunoita on ikkunatoimittajien varastotilanteen mukaan saatavilla huomattavasti nopeammalla toimituksella verrattuna mittatilausikkunoihin, joiden toimitusaika vaihtelee neljästä kuuteen viikkoa. Varastoitavia ikkunamalleja ja kokoja on vain rajattu määrä, mutta silloin kun ne sopivat tarpeeseen, löytyy niistä nopea ja helppo ikkunaratkaisu. Yleisiä moduulikokoja ovat mm. 6x6, 6x9, 6x12, 9x6 ja 9x12 kokoluokat. Moduulikoossa 1M = 10 cm ja esim. 6x6 ikkuna on kooltaan 60 x 60 cm.

Ikkunoiden luokat. Olet varmasti törmännyt ikkunoiden yhteydessä lyhenteisiin MSE tai MSK, tai lukuisiin muihin lyhenteisiin. Nämä kirjainyhdistelmät ovat standardoituja ikkunatyyppejä, jotka tarkoittavat:

 • MSE = Suomessa yleisin ikkunatyyppi. Kaksipuitteinen 3-lasinen ikkuna. Sisäänpäin aukeava. Sisemmässä puitteessa on kaksilasinen eristyslasielementti.
 • MSEAL = 2-puitteinen 3-lasinen puualumiini-ikkuna. Sisäänpäin aukeava.
 • MS2E = Kaksipuitteinen 4-lasinen ikkuna. Sisäänpäin aukeava. Sisemmässä ja uloimmassa puitteessa kaksilasiset umpiolasielementit.
 • MSK = Kolmipuitteinen ja -lasinen ikkuna. Sisäänpäin aukeava. Yleinen ikkunatyyppi 70- ja 80-lukujen rakennuksissa.
 • MS = Kaksipuitteinen ja -lasinen ikkuna. Avautuu sisään. Tyypillinen mökki-ikkuna.
 • MSU = Kaksipuitteinen ja -lasinen ikkuna. Avautuu sisään ja ulos.
 • MEK = Kiinteä 2- tai 3-lasinen ikkuna umpiolasielementillä. Ei avaudu.
 • MEKAL = Kiinteä 2- tai 3-lasinen puualumiini-ikkuna. Ei avaudu.
 • SE = Yksipuitteinen ikkuna, jossa 2- tai 3-lasinen eristyslasielementti. Sisäänpäin aukeava.
 • DK = Kippi-ikkuna. Saranointi tavallisesti sivu- alasaranointi.
 • TLU = Tuuletusluukku.

Käsittelystä voi vielä erikseen olla tarkenne, tässä yleisimmät tarkenteet:

 • SK = Suojakäsitelty.
 • KK = Kuultokäsitelty.
 • MA / VA = Valkoiseksi maalattu.
 • MA = Halutun väriseksi maalattu.
 • LA = Lakattu.

Karmisyvyys tarkoittaa ikkunakarmin ulko- ja sisäreunan välistä mittaa. Karmien vakiosyvyyksiä ovat 130, 170 ja 210 mm karmit. Uusittavien ikkunoiden oikean karmisyvyyden mitoitus on tärkeää, jotta ylimääräisiltä runkotöiltä vältytään. Karmisyvyys kannatta mitata useasta paikasta ja mitoittaa uusi ikkuna leveimmän lukeman mukaan. Oikein mitoitettu karmisyvyys vaikuttaa ikkunan lämmön- ja meluneristävyyteen.

Karmien ja puitteiden (pokien) väri. Ei ole aivan samantekevää, minkä väriset osat ikkunoissa ovat – valkoinen väri ei ole aina paras vaihtoehto julkisivuun. Mittatilausikkunoista löydät ikkunat, joiden sisä- ja ulkokarmien ja puitteiden värityksen vaihtoehdoissa on muitakin valintoja, kuin valkoinen ja voit tehdä valinnan suosituimmista RAL-värikartan väreistä.

Muuta huomioitavaa. Ikkunoiden avautumissuunta voi olla joko ulospäin tai sisäänpäin. On myös olemassa avautumattomia, kiinteitä ikkunoita. Sekä perustason edulliset omakotitalon ikkunat kuin omilla mitoilla valmistetut mittatilausikkunat löydät meiltä. Kunkin ikkunan hinta näkyy tuotekortilla, ja muuttuu ikkunan koon ja muiden valintojen mukaan, siirry tilaamaan!

Lue lisää ▼
0.00