Kasteluajastimet

Kasteluajastimella voit varmistaa, että pihasi, puutarhasi tai vaikka parvekkeesi kasvit saavat vettä juuri silloin kun tarvitsevat. Parhaita aikoja nurmikon ja pihan kasvien kastelulle ovat ilta, yö ja aikainen aamu, sillä hämärän aikaan edes kuumin kesäaurinko ei pääse haihduttamaan kasteluvettä saman tien. Vesi imeytyy maan pinnasta syvemmälle ja ravitsee kasveja juuria myöten. Tällöin säästyy myös vettä, joten yöllä kastelu on hyvä ratkaisu paitsi kasveille, myös lompakollesi. Harvalla meistä on kuitenkaan aikaa vaellella öisin tuntikausia pihalla puutarhaletkun kanssa, eikä sadetintakaan muista välttämättä laittaa itse päälle joka ilta. Kasteluajastin poistaakin manuaalisen työn tarpeen ja takaa, että voit nukkua yösi rauhassa samalla, kun sadettimet ja muut kastelulaitteet huolehtivat puutarhastasi. Kun kasvit ovat saaneet yöllä reilusti vettä, ne selviävät erinomaisesti helteisestäkin kesäpäivästä.

Digitaalinen kasteluajastin ajoittaa kastelun tarkasti

Nykyaikainen kasteluajastin toimii digitaalisesti, minkä ansiosta siihen voi säätää kasteluajan minuutilleen. Päivittäinen kastelu voi kuitenkin joissakin tapauksissa olla liikaa tai liian vähän, joten edistykselliset kasteluajastimet voi asettaa kastelemaan jopa useita kertoja päivässä tai vaikka vain kerran viikossa. Tällaiset monipuoliset säätömahdollisuudet tekevät kasteluajastimesta korvaamattoman osan kodin kastelujärjestelmää. Erityisesti useita, yksilöllisesti säädettäviä ulostuloja tukeva kasteluajastin on joustava tapa hallita kerralla kahta tai useampaa sadetinta, suihkuletkua tai muuta kasteluun käytettävää laitetta.

Kasteluajastin osana älykästä kastelusarjaa

Kuten muukin tekniikka, myös puutarhanhoitovälineet kehittyvät jatkuvasti. Taloon.comista voi tilata älykkäät kastelusarjapaketit helposti suoraan kotiovellesi. Meiltä löydät muun muassa huippulaadukkaat ja monipuoliset Gardena smart -kastelusarjat, joiden avulla saat puutarhasi kukoistamaan. Samaan kastelujärjestelmään voit kytkeä useita erilaisia sadettimia ja muita kastelulaitteita, joille jokaiselle voi säätää oman, yksilöllisen kasteluaikataulun. Monipuolisimpiin järjestelmiin sisältyy ajastuksen lisäksi esimerkiksi maaperän kosteutta ja valon voimakkuutta valvova sensori, joka auttaa optimoimaan kastelua säätilan mukaan. Kastelusarjoja voi ohjata helpolla älypuhellinsovelluksella, joten voit säätää kastelua näppärästi vaikka omalta kotisohvaltasi.

Lue lisää ▼
TUOTTEET:
Tämän tuoteryhmän tuotteet ovat saaneet asiakkailtamme keskimäärin 5 tähteä. Tuotearvosteluja on 1.
Joillekin myymillemme tarvikkeille rahti määräytyy toimitusosoitteen postinumeron ja toimitettavan määrän mukaan. Kerro meille siis ensin postinumerosi, niin voit sen jälkeen lisätä tämän tuotteen ostoskoriin. Voit määritellä rahtilaskentaan käytettävän postinumeron tässä:
Postinumero