Perämoottorit

Perämoottori tuo veneeseen kaivattua potkua ja kuljettaa sinut nopeammin esimerkiksi kala-apajien ääreen. Perämoottorin hankintaa suunnitellessa kannattaa kiinnittää huomiota muun muassa helppoon käynnistettävyyteen, moottorin äänitasoon, värinättömyyteen ja varusteluun. Oikea rikipituus taas pitää ajokäyttäytymisen vakaana ja estää ylimääräiseltä polttoaineen kulutukselta. Tutustu Taloon.comin perämoottoreiden valikoimaan ja löydä veneilyysi uusi potku! Tehokkaiden 6 hv perämoottoreiden lisäksi tarjolla on kevyempää versiota, jossa keskipakoiskytkimellä varustettu moottori kuljettaa pelkkää kaasua kääntämällä, sillä vaihdevipu on voitu jättää pois. Jäähdytyksen puolesta tarjolla on perinteisiä vesijäähdytteisiä perämoottoreita, sekä ilmajäähdytteisiä vaihtoehtoja, joista on puolestaan karsittu vesipumppu siipipyörineen, jolloin koneen huolto on helpompaa.

Nelitahtinen perämoottori vai sähköperämoottori?

Nykyaikaiset pienet perämoottorit käynnistyvät kevyesti myös vähemmillä käsivoimilla, sillä koneessa voi olla automaattinen puolipuristin vähentämässä sylinterin puristuspainetta. Moottorin keveys on eduksi ohjattavuuden kannalta varsinkin pienemmissä veneissä, ja kevyempi perämoottori on tietenkin myös helpompi kantaa veneen luo. Nykyaikaisen nelitahtisen moottorin etuja suhteessa aiempiin kaksitahtisiin taas ovat pienentyneet päästöt ja pienempi polttoaineenkulutus sekä hiljaisempi käyntiääni. Vaihtoehtona on myös sähköperämoottori, joka on hiljainen ja ympäristöystävällinen valinta polttomoottorin sijaan pieniin veneisiin. Tehoja sähköperämoottoriin on voitu kerätä esimerkiksi hiiliharjattomalla moottorilla ja planeettavaihteistolla, niin että moottorilla voidaan saavuttaa jopa 4 hv tehot.

Perämoottori kätevästi Taloon.comista

Onko suunnitelmissa hankkia veneeseen perämoottori tai päivittää vanha moottori uudempaan? Veneily ja kalastus ovat mainioita tapoja viettää aikaa ja olla luonnon parissa, ja harrastus tuntuu vielä mukavammalta, kun välineet ovat kunnossa. Soutaminen on mainiota liikuntaa, mutta vaihtoehdon tarjoaa perämoottori, jonka avulla saavutat uljaan ulapan ja kalat nopeammin. Kun perämoottorin hankinta tulee ajankohtaiseksi, kannattaa tutustua Taloon.comin valikoimaan, josta löydät edullisesti myös muut tarvikkeet vapaa-aikaan ja mökkeilyyn.

Lue lisää ▼
Joillekin myymillemme tarvikkeille rahti määräytyy toimitusosoitteen postinumeron ja toimitettavan määrän mukaan. Kerro meille siis ensin postinumerosi, niin voit sen jälkeen lisätä tämän tuotteen ostoskoriin. Voit määritellä rahtilaskentaan käytettävän postinumeron tässä:
Postinumero