Savupellit

Savupelti eli sulkupelti on laite, jolla voidaan sulkea savuhormin muodostama savukaasujen ja ilman virtausreitti. Savupellin avulla siis säädellään ilman virtausta savupiipun hormissa. Sen avulla voidaan päästää savut piipun kautta ulos, mutta toisaalta sen avulla estetään myös lämpimän ilman karkaaminen piippua pitkin harakoille. Savupellin oikeanlainen käyttäminen vaatii taitoa. Liian aikainen savupellin sulkeminen johtaa vaarallisen häkäkaasun kerääntymiseen huonetilaan.

Savupellit kätevästi Taloon.comista

Suomen Rakentamismääräyskokoelman osassa E3 sanotaan, että savupiippu on yleensä aina varustettava vähintään yhdellä savupellillä. Savupeltiä ei kuitenkaan käytetä piipuissa, joihin on liitetty kaasutulisija tai tulisija, jossa on jatkuva polttoaineen syöttö. Savupellin käyttöiän tulee myös vastata piipun käyttöikää, tai savupellin tulee olla vaihdettavissa. Taloon.comista voit tilata kätevästi erikokoiset savupellit ja savupellin etusuojat, vaikka kotiin toimitettuna!

Savupellit säätävät ilman virtausta hormissa

Savupellin avulla voidaan siis päästää tulisijassa muodostuvat savukaasut piippua pitkin turvallisesti ulos ja toisaalta estää tulijasta muodostuvaa lämpöä karkaamasta hormia pitkin harakoille. Savupelti avataan, kun tulisijaan sytytetään tuli. Näin palamisesta syntyvät vaaralliset savukaasut pääsevät ulos. Savupelti suljetaan vasta sitten, kun kaikki liekit ovat varmasti sammuneet ja hiillos on tummunut. Savupeltiä ei missään nimessä saa sulkea liian aikaisin muuten huoneeseen kerääntyy hengenvaarallista häkäkaasua. Häkäkaasun havaitseminen on vaikeaa, koska se on hajuton, mauton ja väritön kaasu. Rakentamismääräyskokoelman mukaan tulisijassa syntyvien häkäkaasujen olisi päästävä poistumaan savupiipun kautta ulkoilmaan myös tilanteessa, jossa sulkupelti on suljettu. Tulisijassa tarvitaan luonnollisesti myös poltettavaa. Puukiukaat-osiostamme voit tilata esim. koivuklapeja suursäkeissä. Samalta osastolta löydät myös erilaisia käteviä puunkantotelineitä. Halkojen säilyttämistä varten löydät erilaisia katoksia katokset-osiostamme.

Lue lisää ▼
Tämän tuoteryhmän tuotteet ovat saaneet asiakkailtamme keskimäärin 3.6 tähteä. Tuotearvosteluja on 11.
Joillekin myymillemme tarvikkeille rahti määräytyy toimitusosoitteen postinumeron ja toimitettavan määrän mukaan. Kerro meille siis ensin postinumerosi, niin voit sen jälkeen lisätä tämän tuotteen ostoskoriin. Voit määritellä rahtilaskentaan käytettävän postinumeron tässä:
Postinumero