Maaliskuun mahtihinnat ovat täällä! Kesäkauden tuotteita ennakkohinnoin vielä :
Aki Linnanahde - Kylpyhuone ja sauna

Aki Linnanahteen sauna ja kylpyhuone koki täydellisen muodonmuutoksen

Suosikkijuontaja Aki Linnanahteen perheen uuden kesäasunnon tärkein valintakriteeri oli sauna – ja sitten löytyi kohde, jossa sellaista ei ollutkaan. Taloon.com tuli apuun ja rintamamiestalon kellariin toteutettiin upea saunaosasto, jossa kelpaa kylpeä!

Matalaan ja kolkkoon kellarikerrokseen oli tarkoitus saada kunnon kylpyhuone ja sauna. Remontin lähtötilanne ei todellakaan ollut hääppöinen! Se ei kuitenkaan lannistanut toimivasta saunaosastosta haaveilevaa Akia, ammattirakentajia ja Taloon.comia, vaan työhön ryhdyttiin positiivisin mielin. Kun kellarin huonekorkeus oli saatu sopivaksi ja tarvittavat talotekniset ratkaistut tehtyä, lähdettiin toteuttamaan sisustussuunnittelija Anne Elovaaran visiota.

Aki Linnanahteen rintamiestalo - Pohjakuva ennen
Kellarin seinät ovat kantavia, joten niitä ei voitu purkaa tai siirtää. Seinät toivat raamit uuden saunaosaston suunnittelulle.
Aki Linnanahteen rintamiestalo - Pohjakuva jälkeen
Sauna suunniteltiin vanhan saunan ja kylpyhuoneen paikalle. Uusi kylpyhuone voitiin siirtää, sillä putkitukset tehtiin kokonaan uudelleen. Kylpyhuoneen ja saunan väliin tuli viihtyisä vilvoittelutila.
Aki Linnanahteen - Kylpyhuone ennen remonttia

Miltä kellarissa näytti ennen remonttia?
Kurkkaa mistä kaikki alkoi ja mitä piti tehdä ennen kuin päästiin laatoittamaan ja paneloimaan.

Toiveita ja suunnittelua

Akin ja perheen toiveet kellarikerroksen saunaosastolle olivat hyvin yksinkertaiset: kunnon sauna ja pesutilat sekä paikka pyykinpesukoneelle. Sisustussuunnittelija Anne sai siis verrattain vapaat kädet. Hänen visionsa tilojen käytöstä ja sijoittelusta otettiin kiitollisuudella vastaan. Materiaalit valittiin yhdessä Annen ehdotusten pohjalta.

Suunnittelussa kunnioitettiin vuonna 1947 rakennetun rintamamiestalon henkeä. Vanhat, punatiiliset seinät jätettiin mahdollisuuksien mukaan näkyviin. Tiloihin haluttiin luonnonmukaisia ja pehmeitä sävyjä. Valittavien materiaalien piti sopia vanhaan tiiliseinään, mutta myös puutarhaan valittuihin materiaaleihin, puuhun ja liuskekiveen.

Kohteeseen valikoitui toiveisiin sopivat, betonia jäljittelevät ja kivimäiset laattapinnat, eriväriset puupinnat sekä mustat ja tummanpuhuvat yksityiskohdat.

Harmoninen kylpyhuone upeilla yksityiskohdilla

Akin kesämökin kylpyhuoneremontissa kävi kuten yleensä käy, kun vanhaa rintamamiestaloa aletaan remontoimaan: suunnitelmat meni uusiksi moneen kertaan. Sisustukselliset valinnat olivat alusta asti selkeitä, mutta rakenteellisia kompromisseja jouduttiin tekemään kellarin kaivuutöiden edetessä.

Kylpyhuoneeseen sekä muihin kellarikerroksen tiloihin saatiin soljuva, huoneesta toiseen jatkuva yhteneväinen tunnelma. Samat materiaalit toistuvat kaikissa huoneissa. Harmonian ja pehmeän luonnollisen sävymaailman pohjana toimii Pukkilan Europe Beige -laattasarja, josta on hyödynnetty erikokoisia laattoja, aina 10 x 10 cm pikkulaatasta näyttävään 60 x 60 cm laattaan.

Aki Linnanahteen mökkiremontti - Kylpyhuone
Kellarin ikkunat olivat ennen remonttia turhan matalalla. Kun kellarin lattiaa kaivettiin yli 50 cm alemmaksi, saatiin ikkunoiden korkeus juuri sopivaksi ja valoa tulvii tilaan – ja Akikin mahtuu hyvin suihkuun.
Aki Linnanahteen mökkiremontti - Kylpyhuone
Kylpyhuoneen suihkut, hanat ja kylpyhuonetarvikkeet ovat Grohen valikoimasta. Tuotteet ovat metalliharjattua, tummaa kromia ja sopivat täydellisesti yhteen muun sisustuksen kanssa.

Ahtaasta ja pimeästä kellarihuoneesta kuoriutui laaja ja avara kylpyhuone. Kivimäistä laattapintaa pehmentää ja tasapainottaa vaalea puupaneeliseinä ja -katto. Valoisuuden tilaan tuo ikkunoiden lisäksi kattoon asennetut Eglo-alasvalot, paneloidun seinän katonrajaan upotettu LED-valonauha sekä näyttävä Bathlife-valopeili. Valaistus on säädettävissä tunnelman mukaan.

Aki Linnanahteen mökkiremontti - Kylpyhuone
Akin mökille ei haluttu pientä malja-allasta vaan kunnon allas. Se palvelee myös kodinhoitohuoneen vesipisteenä, sillä sinne ei vesipistettä ollut mahdollista toteuttaa. Tässä tilavassa Stala-komposiittialtaassa voi pestä vaikka pikkupyykkiä!
Aki Linnanahteen mökkiremontti - Kylpyhuone
Näyttävässä Bathlife-valopeilissä on kätevä hipaisukytkin. Peili valaisee kasvoja juuri sopivasti ja tuo kylpyhuoneeseen epäsuoraa valoa. 120 cm leveään laatikostoon mahtuu koko perheen hygieniatarvikkeet. Allaskaluste tilattiin mittatilaustyönä paikalliselta puusepältä.
Aki Linnanahteen mökkiremontti - Kylpyhuone
Hietakarin lasiseinä jakaa huonetta samalla, kun valo soljuu tilan läpi. Se myös estää isoimmat vesiroiskeet. Näyttävä ja tyylikäs kokonaisuus!
Aki Linnanahteen mökkiremontti - Kylpyhuone
Viihtyisyys piilee yksityiskohdissa! Unidrain-linjalattiakaivon Custom-paneelilla lattiakaivon näkyvä osa yhdistyy sulavasti muuhun kylpyhuoneeseen, sillä se voidaan laatoittaa samalla laatalla kuin muukin kylpyhuone.
Aki Linnanahteen mökkiremontti - Kylpyhuone
Kompakti ja tyylikäs seinä-WC toteutettiin Grohe Euro Ceramic -paketilla. Huuhtelupainike on niin ikään metalliharjattua, tummaa kromia – viimeisteltyä yhdenmukaisuutta!

Suosikkijuontajan lempipaikka on uusi sauna

Sisustussuunnittelija Anne piirsi uuden saunan vanhan sauna-/kylpyhuonetilan paikalle. Saunan suuri koko sai aikaan Akissa ensireaktion ”Siitähän tulee valtava! Enhän mä jaksa edes heittää löylyä noin pitkältä!”. Anne sai kuitenkin Akin uskomaan, että toteutuksesta tulee juuri sopiva: iso, mutta ei liian iso, vaan sopivan kompakti ja avara samaan aikaan.

Saunatilan ulkoseinissä löytyi vanha tiiliseinä, joka alkuperäisessä suunnitelmassa haluttiin jättää näkyviin. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat, sillä kellari piti eristää asianmukaisesti peittäen tiiliseinän. Näin päädyttiin paneloimaan kaikki saunan seinät.

Saunasta haluttiin hämyisä ja tunnelmallinen. Tummanpuhuva, musta sauna toteutettiin Centin valtavasta valikoimasta löytyvillä, valmiiksi tummaan sävyyn käsitellyillä saunapaneeleilla. Lauteisiin valittiin lämpökäsitelty radiatamäntylaude, joka täydentää kauniilla sävyllään mustan seinän. Laudepuun pinta ei lämpene juuri ollenkaan kovissakaan löylyissä.

Aki Linnanahteen mökkiremontti - Sauna
Sauna oli Akille kaikkein tärkein huone kesäkodin kellariremontissa. Akin täydelliset löylyt takaa energiatehokas ja helppokäyttöinen Mondex Tahko E2 -sähkökiuas.
Aki Linnanahteen mökkiremontti - Sauna
Tilavaan saunaan saatiin sijoitettua myös leppoisa EcoFurn-lepotuoli. Centin eläväinen ja oksaton radiatamäntylaude on täysin pihkaton ja myrkytön.
Aki Linnanahteen mökkiremontti - Sauna
Hämyisän saunan tuotevalinnat: Centin tummaksi sävytetty kuusipaneeli ja radiatamäntylaude yhdessä Mondexin mustan Tahko E2 -kiukaan kanssa.
Aki Linnanahteen mökkiremontti - Saunan valaistus
Saunaan tulvii valoa ikkunoista. Lisäksi lauteiden alle asennettu LED-valonauha tuo tunnelmallista epäsuoraa valoa löylytilaan.
Aki Linnanahteen mökkiremontti - Sbar
Akin saunaan asennettiin S-Barin kylmäjuoma-automaatti. Sen avulla voi nostaa kätevästi virkeistävää virvoketta suoraan lauteiden alle integroidusta kylmäsäilytystilasta.
Aki Linnanahteen mökkiremontti - Integroitu Mondex-kiuas
Myös upea Mondex Tahko E2 -sähkökiuas on integroitu! Upottamalla kiukaan lauteisiin saadaan viimeistelty ja siisti lopputulos. Toteutus vaatii tarkkuutta ja kärsivällisyyttä, mutta se kannattaa.

Vilvoittelua historian äärellä

Purkutöiden yhteydessä löytyi ihanaa, vanhaa tiiliseinää. Punatiilet olivat kuitenkin tiukan rappauskerroksen alla, joten se piti kaivaa esiin varovasti käsin. Työ oli valtava, mutta se kannatti! Seinä on persoonallinen ja toimi sisustuksen ja pintojen valinnan ohjurina. Näin päätettiin tehdä vanhaa tyyliä kunnioittavia valintoja!

Punatiili on esillä kauniisti kylpyhuoneen ja saunan väliin sijoittuvassa vilvoittelutilassa. Esillä on myös vanha, esiin kaivettu betonivalu. Historia on esillä ja läsnä! Vanha tiilipinta ja betonivalu käsiteltiin suoja-aineella, jotta niistä ei irtoaisi pölyä tai roskaa.

Tiloja ei haluttu modernisoida liikaa, joten välioviksi valittiin mustaksi maalatut puuovet, jotka istuvat vanhan talon henkeen. Oviin on suunnitteilla jälkiasennettavaksi pyöreät ikkunat, joiden kautta tilat yhdistyisivät vielä paremmin.

Aki Linnanahteen mökkiremontti - Vilvoitteluhuone
Kellarista esiin kaivettu betonivalu jätettiin näkyviin. Saunomisen lomassa voi muistella kaivuutyöitä ja tunnelmoida historiaa.
Aki Linnanahteen mökkiremontti - Vilvoitteluhuone
Vanhan pannuhuoneen näyttävä peltiovi maalattiin valkoiseksi ja jätettiin näkyviin. Alun perin se piti peittää liukuovella, mutta persoonallista ovea ei raaskittukaan piilottaa.

Kodinhoitohuoneeseen saatiin Akin ja perheen toivoma pyykinpesukone sekä reilusti säilytystilaa. Tilan huonekorkeus on hieman kylpyhuonetta matalampi, joten säilytyskalusteet päätettiin pitää alatasossa. Seinät käsiteltiin hienopinnoitteella ja vanhaa rappausta tasoitettiin. Seinä sointuu hyvin yhteen Pukkilan Europe Beige -laattasarjan kanssa.

Aki Linnanahteen mökkiremontti - Kodinhoitohuone
Pyykinpesukone liitettiin Grohe Switch -pesukoneventtiilin avulla. Tuotteessa on langaton kaukosäädin ja automaattikatkaisu. Kiintokalusteet tilattiin mittatilaustyönä paikalliselta puusepältä.
Aki Linnanahteen mökkiremontti - Eglo-alasvalot kylpyhuoneessa
Eglo Pineda -alasvaloilla saatiin loistavaa yleisvaloa kylpyhuoneseen. Nämä IP44-suojatut LED-valaisimet ovat ajaton ja kestävä valinta kosteisiin tiloihin.

Vain parasta Akin mökille!

Laadukkailla tuotteilla, kunnon työvälineillä ja ammattitaidolla syntyy kestävää jälkeä. Kun tehdään, tehdään kunnolla! Akin mökkiremontissa käytettiin laadukkaita Weber-tuotteita ja näin isossa remontissa tarvittiin kaikkea aina tasoitteista saumalaastiin. Weber oli myös mukana neuvomassa oikeiden tuotteiden valinnassa tässä kinkkisessä projektissa. Yhteistyöllä lopputulos ei saatu pelkästään näyttämään hyvältä, vaan olemaan oikeasti täysin priimaa ja kestävää!

Aki Linnanahteen mökkiremontti - Weber-vedeneristys
Vedeneristyksessä käytettiin Weber Vetonit WP -vedeneristysmassaa.
Aki Linnanahteen mökkiremontti - Weber-saneerauslaasti
Huolellisesti tehdyt pohjatyöt helpottavat laatoittamista. Laatoituksessa käytettiin Weberin laatta- ja saumalaasteja.
Aki Linnanahde - Mökkiremontti

Akin remontissa mukana:

Asennuspalvelu Pukkila Grohe Cent Aresso Kekkilä Kaskipuu Mondex Majakivi Stala Hietakari GrillSymbol Eglo Gardena Weber Unidrain S-Bar
TILAA UUTISKIRJE JA SAAT 10 € ALENNUSKOODIN

Alennuskoodi on voimassa yli 100 € tilauksille. Jatkossa saat ajankohtaiset kampanjat ja erikoistarjoukset suoraan sähköpostiisi.
Saman saat kalliimmalla muualta.

Syötä tähän sähköpostiosoitteesi, niin lähetämme ostoskorin sinulle.

Joillekin myymillemme tarvikkeille rahti määräytyy toimitusosoitteen postinumeron ja toimitettavan määrän mukaan. Kerro meille siis ensin postinumerosi, niin voit sen jälkeen lisätä tämän tuotteen ostoskoriin. Voit määritellä rahtilaskentaan käytettävän postinumeron tässä:
Postinumero