Pihakivien asennustarvikkeet

Pihakivien asennuksessa tarvitaan paljon muutakin kuin vain pihakiviä. Hyödyllisiä ovat myös erilaiset asennustarvikkeet. Oikeanlaisten asennustarvikkeiden avulla pihakivien asennus sujuukin näppärästi. Pihakivien lisäksi asennuksessa tarvitaan muun muassa erilaisia hiekkoja, suodatinkangasta, mahdollisesti kivileikkuria ja vesikouruja. Tutustu siis valikoimaamme ja hanki kaikki tarvittava kerralla Taloon.comista. Näin asennustyöt eivät keskeydy ikävästi puuttuvien tarvikkeiden vuoksi!

Pihakivien asennustarvikkeet helposti Taloon.comista

Pihakivien asentaminen kannattaa aloittaa huolellisella suunnittelulla. Huolellisen suunnittelun jälkeen on aika hankkia asennustarvikkeet ja pihakivet. Pihakiveyksen teko aloitetaan pohjatöillä. Jämäkkä pohja saadaan kalliomurskeella. Paikasta riippuen kiveyksen alle on hyvä asentaa myös routaeriste. Myös suodatinkangas on hyvä pohjan tukevoittaja. Se estää maa-ainesten sekoittumista. Pohjatöiden merkitys korostuu enemmän uudessa pihassa, jossa maa ei ole vielä painunut. Tällöin kiveyksen pohjalle tarvitaan hyvä kerros mursketta, joka ei painu samalla tavalla kasaan kuin esimerkiksi multa. Kalliomurskan päälle levitetään asennushiekka. Asennushiekan päälle asennetaan varsinaiset pihakivet. Jos kiviä on tarvetta leikata, se onnistuu näppärästi kivileikkurilla. Kivileikkuri leikkaa kivet suorassa leikkauslinjassa. Se helpottaa kivien asennusta ja tekee kiveyksestä kauniin ja tasaisen näköisen.

Pihakivien asennustarvikkeet tekevät piharakentamisesta helpompaa ja nopeampaa

Kiveyksen reunat on kätevää rajata reunatuella. Reunatuella voi erottaa myös hiekka-alueen nurmialueesta tai hiekka-alueen sora-alueesta. Sade- ja sulamisvesien ohjaukseen voi käyttää vesikouruja. Näin vesi ei jää seisomaan ikävästi kiveyksen päälle. Kun reunatuet, pihakivet ja vesikourut on asennettu kunnollisesti paikoilleen, kivien väleihin levitetään hienoa hiekkaa, joko saumaushiekkaa tai kivituhkaa. Saumaus kannattaa uusia sateen tai kastelun jälkeen. Tältä osastolta löydät myös laattojen puhdistamiseen tarkoitetun pesuaineen. Samalla pesuaineella voit puhdistaa myös tiilikaton. Käsittelyn teho säilyy jopa neljä vuotta. Taloon.comista löydät pihakivien asennustarvikkeet mutta myös laajan valikoiman erilaisia pihakiviä. Tutustu esimerkiksi pihakivet- ja pihalaatat-osioihimme.

Lue lisää ▼
Joillekin myymillemme tarvikkeille rahti määräytyy toimitusosoitteen postinumeron ja toimitettavan määrän mukaan. Kerro meille siis ensin postinumerosi, niin voit sen jälkeen lisätä tämän tuotteen ostoskoriin. Voit määritellä rahtilaskentaan käytettävän postinumeron tässä:
Postinumero